De mosterdsoep van Klaas

“De allerlekkerste mosterdsoep ooit!”

De mosterdsoep van Klaas is in trek in het WTC! Via twitter kregen we deze vraag van Ragni binnen: “Wat is het recept van de allerlekkerste mosterdsoep ooit, zoals vandaag in t restaurant geserveerd wordt?”.

Kok Klaas heeft een avondje formules losgelaten op de geweldige hoeveelheden die hij normaal bereidt voor het WTC, om deze voor Ragni terug te brengen tot een voor thuis handzame hoeveelheid. Maar misschien zijn er meer liefhebbers van de mosterdsoep? Ook voor jullie hieronder het recept.

Screen Shot 2016-06-02 at 11.51.50Recept voor die allerlekkerste soep
De ingrediënten zijn gewogen, afgemeten en teruggebracht tot een hoeveelheid voor ongeveer 4 personen.

35 gr bloem
35 gr boter
1/2 liter bouillon ( naar smaak kip/ kalf of rund)
1/2 liter melk

Potje Dijon mosterd ( middelgrof )
Potje Franse mosterd ( glad )
2 eetl. Colemans Engelse mosterd ( poeder )

Boter smelten, bloem erbij goed doormengen.
Kort laten garen maar zorg dat het niet verkleurd.
Vocht erbij gieten en langzaam aan de kook brengen.
Dan 15 min op heel zacht vuur al roerend even laten doorkoken.
The magic: de mosterd toevoegen.
Afmaken met zout, peper. Evt scheutje witte wijn erbij. That’s it!

Verbouwing restaurant
Wist je dat over ongeveer een maand het restaurant verbouwd gaat worden? En met de opening wordt ook het nieuwe assortiment gelanceerd. Nieuwsgierig? Houdt de socials van WTC Almere in de gaten! Hier worden veel leuke nieuwtjes gecommuniceerd en dit komt allemaal weer samen op de homepage onder “nu bij #WTCAlmere”.

En nu soep maken!
(Maar je zult altijd zien: thuis smaakt het anders zonder dat portie liefde van onze huis-kok! Daarom ben je gewoon iedere dag welkom in het WTC restaurant. Tot snel!)