Health & Wellness programma

Gezondheid in het WTC

Goed zorgen voor jezelf is niet alleen belangrijk in je privéleven maar ook als je aan het werk bent. Je brengt immers een groot deel van je leven door op je werkplek! En of dit nou een kantoorruimte is, je flexplek, een café of je eigen huis: zorg dat je ook voldoende ontspant, beweegt en gezond eet onder werktijd.

Goede werkplekken

Je bent zelf natuurlijk verantwoordelijk voor je gezondheid maar een goede werkgever kan wel helpen met mooie voorzieningen. En je kantoorgebouw ook met handige services en faciliteiten. In het WTC proberen we daar ook over mee te denken, immers: wij zijn ook gebaat bij gezonde en blije mensen in het gebouw!

Maar hoe zorg je nou goed voor jezelf op je werkplek; je moet toch gewoon werken? Inderdaad, als je aan het werk bent is er niets zo lekker als in een flow raken en focus hebben, en dan ben je niet primair bezig met aan je gezondheid denken. Met voeding is het nog goed te organiseren, maar de balans vinden tussen voldoende ontspanning en beweging versus het presteren is echt moeilijk, en verschilt ook nog per persoon. En toch is het belangrijk om er op te letten, juist ook voor je prestaties.

Stoom afblazen en hersenen prikkelen

Om creatief te kunnen denken bijvoorbeeld, is het belangrijk om af en toe los te laten, stoom af te blazen en om geprikkeld te worden door nieuwe invloeden. Waarom komen de beste ideeën onder de douche? Waarom gaan we naar musea*, naar concerten, uit eten, kijken we films en maken we city trips? Allemaal vrijetijdsbestedingen, terwijl we inspiratie en ontspanning juist op de werkvloer zo goed kunnen gebruiken.

Daarom gaan sommige werkgevers tegenwoordig tot het uiterste om een zo goed mogelijke werkplek in te richten en hun werknemers te blijven prikkelen. Niet alleen om het beste in ze naar boven te halen – want het is nog veel experimenteren – maar ook in een poging het grootste talent in huis te halen en te houden; the war for talent. En tegenwoordig specifiek in een strijd om (schaars) technisch personeel.

(*Het WTC heeft een kunstgalerij op de 5de etage, in een opmars naar de Dutch Digital Art Fair en uiteindelijk een Dutch Digital Art Museum in Almere.)

terras_cropFaciliteiten en services delen

In een bedrijfsverzamelgebouw zoals WTC kun je als werkgever en werknemer profiteren van de services en faciliteiten die al in huis zijn, en beter nog: bijdragen aan een fijne werkomgeving. Het WTC Almere kan geen Google HQ evenaren maar we kunnen ons wel inspannen voor een fijne werkomgeving. En het is heel leuk om te zien als daar ook dankbaar gebruik van wordt gemaakt, zoals met de pingpongtafel, de Espressobar en het terras. Ook de verbouwing van het restaurant moet weer een frisse boost geven aan de kwaliteit en de ervaring van het gebouw.

Nieuw restaurant en WTC Deli

De saladebar was zo’n lang gekoesterde wens in het WTC, om bij te kunnen dragen aan een gezonde levensstijl. Achter de schermen is er hard gewerkt om het restaurant opnieuw in te richten. En inmiddels is restaurant Nova Mondo een feit en wordt er al meteen goed gebruikgemaakt van de saladebar; we worden ons er allemaal steeds bewuster van dat we goed voor ons eigen lichaam moeten zorgen. Je kunt daarvoor nu overigens de hele dag terecht in Nova Mondo, want de WTC Deli is hierin van 09:00-17:00u geopend voor gezonde snacks, yoghurt met fruit, een sapje maar ook gewoon voor een broodje.

restaurant_crop

Bewegen in het WTC

Een potje ping pong is de gemakkelijkste manier om in beweging te komen in het WTC (kwartiertje brainstormen tijdens een potje? Why not!). En de WTC Trappenloop is ieder jaar weer een hoogtepunt qua inspanning in het gebouw. Maar je kunt het ook grondiger aanpakken met twee professionele partijen die in het WTC Almere huizen: Fit20 en (personal) trainer Jermain Miller met zijn Resultaat Formule.

Fit20
Bij Fit20 helpt een personal trainer je om fit te worden, en te blijven, met een intensieve training van maar 20 minuten per week. Het mooie? Je kunt gewoon je werkkleding aanhouden en hoeft niet te douchen na afloop. De fit20 studio bevindt zich op de begane grond van het WTC, en omdat je op afspraak traint hoef je niet te wachten. Iedereen kan 20 minuten per week in zijn agenda vrijmaken toch?

Resultaat Formule
Nothing works unless you do! Dat is het devies bij de Resultaat Formule, een programma van sport- en voedingsadvies om helemaal in shape te komen. Maar je kunt bij Jermain Miller ook terecht voor alleen een uurtje zweten, ook met je team!

Geen sportieveling?
Zorg in ieder geval dat je voldoende van je stoel komt! Iedere 20 minuten even de benen strekken, spieren aanspannen of een loopje maken is de minimale beweging om gezond te blijven. Een uur hard sporten is overigens ook geen vervanging hiervoor; het gaat om de risico’s van te lang stilzitten. Dus gewoon regelmatig even een glas water halen, rondje om het gebouw lopen of naar de Espressobar voor wat fruit, een koffie of een praatje. Heb je een laptop of een meeting? Ga eens staand werken aan de hoge tafels beneden in de lobby. Je hoeft natuurlijk niet iedere twintig minuten op excursie, je kunt ook achter je bureau even bewegen.

Ontspanning in het WTC

Beweging is belangrijk maar ontspannen ook; met beweging komt overigens vaak de ontspanning. Maar wil je écht goed ontspannen, in een drukke werkweek bijvoorbeeld? Of ter preventie van stress? Voor een goede balans tussen lichaam en geest? Met een ontspanningsmassage, yoga en goede ademhaling doe je jezelf een groot plezier.

Massage by Kigelia
Drie keer per week heeft het WTC een professioneel masseur in huis: Moreno Giraldi. Hij krijgt je in 20/25 minuten weer verkwikt met een stoelmassage, en je houdt gewoon je kleren aan. Ben je een sporter? Sportmassages en medical (sport) taping zijn onderdeel van Moreno’s praktijk. Maar ook voor een uitgebreide holistische aanpak – om je lichaam en geest weer in balans te brengen – ben je bij Kigelia welkom.
Moreno heeft een vaste plek in het WTC maar kan ook bij je langskomen op kantoor, dat kan gemakkelijker zijn als je bijvoorbeeld meerdere collega’s hebt die gebruik willen maken van de (stoel)massage. Handig voor werkgevers: sinds januari 2015 valt de stoelmassage onder de werkkostenregeling (pinnen en contant betalen kan ook). Helemaal niet onder werktijd? Op maandag en vrijdag kun je tot 19:00u bij Moreno terecht, en op donderdag al vanaf 08:00uur.

02Chair en Yoga
Een goede ademhaling is belangrijker dan je denkt. Je staat er niet bij stil, maar dat kan nou juist de clue zijn. Met aandacht voor de adem breng je ruimte en ontspanning in het lichaam. Geen gek idee als je de hele dag – vaak voorovergebogen – achter je computer zit. Met de 02Chair helpt Gjalt Vlam van Ademruimte je in een mum van tijd om je lichaam weer op te laden, op een wel heel gemakkelijke en comfortabele manier: je neemt plaats in de stoel en de rest gaat vanzelf. Uitgebreider aan je ademhaling en ontspanning werken? Dat yoga hierbij helpt hoeven we niemand meer uit te leggen, maar wel zo handig dat dit met Ademruimte ook gewoon in het WTC kan!

nootje-cropVoeding

De saladebar en de Deli maken het je gemakkelijker om gezond te eten (en vergeet de smoothies in de Espressobar niet!), en voor voedingsadvies in het WTC kun je bij Resultaat Formule terecht. Maar soms bieden natuurlijke supplementen een gemakkelijke aanvulling voor versterking van je lichaam. Als je het interessant vindt om daarover in gesprek te gaan, dan kun je voor de producten van Ringana terecht bij Tom Olijhoek en voor de producten van Beyuna bij Nelleke de Vries-Goedhart. Tom organiseert overigens ook Ringana ‘proef’-avonden in het WTC!

In contact komen

Wil je voor jouw organisatie – of privé – in contact komen met een van de partners waarmee WTC samenwerkt in het Health & Wellness programma? Stuur ons even een mailtje, of open een chat chat_icon_intercom en we brengen je in contact!