WTC Kickoff Breakfast 2016

Kickoff Breakfast verslag

It’s a new world: let’s meet the world!

Op woensdag 13 januari kwamen zo’n 70 ondernemers bij elkaar op floor28 voor het Kickoff Breakfast in het WTC Almere. Het thema: de nieuwe wereld.

Om half 8 was het nog donker rondom het gebouw, maar terwijl we aan ons ontbijtje begonnen werd het buiten licht en ging het grand desert zelfs vergezeld van een prachtige zonsopkomst.

Een goede start van de dag met een heerlijk ontbijt, waarbij de plannen voor 2016 met elkaar besproken werden en samen van gedachten werd gewisseld over hoe het nieuwe jaar en de nieuwe wereld goed voorbereid tegemoet te treden.

De toekomst maken we zelf

Patricia van Drongelen – WTC Almere – keek met ons terug op 2015, een super jaar van groei voor het WTC maar met ook nog een hoop kansen voor 2016. Op de planning onder andere een mooi leadership dinner, maandelijks opname van Azaken Live en een vrijdagmiddagborrel, breakfast meetings, een Knowledge Tour en een gala.

Kristian Esser – Mr. Harder –  gaf ons stof tot nadenken: “Als je als ondernemer oud blijft denken, dan ga je onderuit”. Waarom mailen we bijvoorbeeld nog? Waarom gebruiken organisaties niet de dynamiek van sociale media om met elkaar samen te werken, transparant?

Patricia Haveman – Mundo Younido – vroeg ons naar onze idealen voor de nieuwe wereld en daagde ons uit je hiervoor in te zetten: be the change you want to see. We kunnen allemaal ons steentje bijdragen op weg naar een betere wereld; duurzaamheid, gelijkheid…belangrijke waarden die we zelf moeten beschermen.

Pieter van der Manden – Rainbow Collection – wilde weten of 2016 het jaar gaat worden dat onze organisaties als en ín een ecosysteem gaan functioneren. Een duurzame toekomst voor je bedrijf kun je zelf creëren en is de manier om voorop te blijven in een veranderende wereld.

Volgend jaar weer?

WTC Almere dankt alle sprekers voor hun bijdrage en alle gasten voor hun komst. Het was een mooie manier om samen een nieuw jaar in te luiden, kennis te maken en kennis te delen. We begroeten jullie volgend jaar graag weer en natuurlijk bij alle events die voor 2016 nog op de agenda staan. Op naar de toekomst!

(Fotografie door Shanna Hillebrand)