Waarom traplopen gezond is

Waarom traplopen gezond is.

Maart is de maand van het traplopen in WTC!

In een gebouw met 31 verdiepingen is er geen gemakkelijkere manier om aan je gezondheid te werken dan regelmatig de trap te nemen. En toch vergeet je het vaak of denk je al snel ‘ja maar nu even niet’. Met ‘de maand van het traplopen’ bieden we graag een geheugensteuntje; dat duwtje in de rug om gewoon wat vaker de trap te nemen.

Waarom?magazine_traplopen
Omdat we dit jaar in het WTC van start zijn gegaan met het Health & Wellness programma voor een energiek werkleven; daar worden we allemaal beter van!


Hoe we het traplopen stimuleren op kantoor?

Door jullie (en onszelf!) op verschillende manieren eraan te herinneren dat je ook de trap kunt nemen in plaats van de lift. Je komt tips, motiverende informatie en reminders tegen via de schermen beneden in de lobby, via social media en via StepJockey.

Waar traplopen al niet goed voor is
Van traplopen word je fit! En om ons allemaal aan het traplopen te krijgen, delen we graag een paar redenen. Want waarom is traplopen zo gezond? Wel hierom. Traplopen:

* verbrandt calorieën en lichaamsvet
* maakt je hart sterker
* beschermt tegen hartaanvallen
* stimuleert goede bloedcirculatie (bijvoorbeeld goed tegen het voorkomen van spataderen door de hele dag zitten)
* stimuleert je darmwerking
* stimuleert afvoer van afvalstoffen uit je lichaam (lymfatisch systeem)
* geeft strakkere been- en bilspieren

Er zijn nog veel meer voordelen! En die gaan we de komende tijd met je delen.

facebook-221980288006367_586898368181222

Het WTC Trappenloop event
Het aanmoedigen van traplopen komt natuurlijk niet helemaal uit de lucht vallen. Op vrijdag 31 maart is de WTC Trappenloop; het is al de zesde editie en ieder jaar is het weer een succes. Deelname aan de WTC Trappenloop is natuurlijk de kers op de taart (suikervrij!) voor de maand van het traplopen. Maar nog meer dan dat: we hopen dat het traplopen ook nog ná maart in je systeem blijft hangen.

Dus hup, met de trap en niet met de lift!