WTC Kickoff Breakfast 2017

Kickoff Breakfast verslag

Change!

Op maandag 16 januari kwam het netwerk van WTC Almere samen in restaurant Nova Mondo voor het jaarlijkse Kickoff Breakfast. Het thema van dit jaar: CHANGE! Dit nieuwe jaar staat in het teken van verandering.

Normaal begint het ontbijt op Floor28 maar om gewoonte te doorbreken, verzamelden we in het nieuwe WTC restaurant. Het ontbijt begon vroeg (07:30u) en buiten was het nog koud en donker, dat maakte het binnen extra behaaglijk en sfeervol. Maar natuurlijk zorgde vooral de aanwezigheid van het trouwe WTC netwerk, en nieuwe gezichten, ervoor dat het samenkomen weer heel gezellig was.

crop-6

Uit je comfort zone

Wat niet anders was dan normaal: het heerlijk luxe ontbijt dat klaar stond voor alle gasten. Wat goed is moet je niet veranderen. Maar afgezien daarvan gaan we het dit jaar anders aanpakken; Patricia vertelde hoe dat er in het WTC uit gaat zien. Daarna nam Valerie Bos van Concept Nerd het stokje over en haalde iedereen uit zijn comfort zone met een oefening, zoals ze zeggen: buiten je comfort zone ‘is where the magic happens’.

crop-4

Kers op de taart

Omdat het uitzicht van de 28ste verdieping toch een van de mooiste cadeautjes is waar het WTC haar netwerk op kan trakteren, verhuisden we halverwege het programma naar Floor28 voor deel 2 van het ontbijt. En we hadden mazzel: een prachtige zonsopkomst stond ons te wachten. Een extra kers op de taart van de ‘sweet table’ die toch al voor ons klaar stond.

crop-3

Energiek werken

Zo’n Monday Morning Breakfast (in dit geval de Kickoff editie) is een goede start van de dag, dat wordt bij iedere editie die we organiseren weer bevestigd. Het is een cadeautje voor onszelf en het netwerk, voor WTC sowieso een focus dit jaar: goed voor onszelf en voor jullie zorgen!

Net zo min als dat ondernemen ophoudt wanneer je je laptop dichtklapt, moet het goed zorgen voor jezelf en je gezondheid niet ophouden wanneer je op je werkplek bent. Een goede balans in je levensstijl is essentieel, ook voor je prestaties op werk. Daarom start WTC Almere dit jaar met het Health & Wellness programma, gedragen door het Health & Wellness team. Gjalt Vlam van Ademruimte – onderdeel van dit team – vertelde ons hoe ademcoaching en yoga je helpt om altijd optimaal te kunnen presteren. Iets wat we toch vaak van onszelf vragen! Maar dat hoeft niet ten koste van alles.

Ook de rest van het Health & Wellness team (Fit20, Kigelia en MediCare Fysio) stelde zich voor tijdens het ontbijt; binnenkort worden ze nog uitgebreider geïntroduceerd via de WTC website en social media zodat je ze altijd weet te vinden in het WTC. Op naar een gezond werkleven!

crop-2

Verandering is goed

Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg. Logisch, als je altijd hetzelfde doet dan verandert er ook niets. Dat is heel veilig maar brengt ons niet vooruit. En verandering is echt niet altijd vervelend. Het is onze perceptie!

De focus van de WTC Almere Business Club gaan we dit jaar daarom ook veranderen. Ondernemen is onlosmakelijk verbonden met ontwikkeling en innovatie. En ontwikkeling en innovatie ontstaat weer door kennisverrijking, een goed netwerk opbouwen en onderhouden, elkaar helpen en net zo goed hulp durven vragen. And most of all: gewoon doen! DOEN!

Het WTC heeft al veel kennis in huis – of kennis in kantoorgebouw beter gezegd – waar je uit kunt putten. Dus maak er gebruik van. Help elkaar! Door te ontmoeten, betrokken te blijven en je ervaring te delen. In het uitgebreide netwerk (jullie!) zijn zoveel verschillende expertises te vinden. Één grote denktank; in 2017 willen we jullie dus weer zoveel mogelijk verbinden. En daar waar mogelijk, of nodig is, halen we extra kennis in huis met verschillende programma’s, workshops en masterclasses.

crop-5

Volgende keer weer?

WTC Almere dankt alle sprekers voor hun bijdrage aan dit Kickoff ontbijt en alle gasten voor hun komst. We begroeten jullie volgend jaar graag weer en natuurlijk het liefst al eerder, bij alle events die voor 2017 op de agenda komen te staan.

Ben je er met het volgende ontbijt weer bij? Om daad bij woord te voegen? Om weer even op scherp gezet te worden? Om kennis te delen en hulp te vragen? Rest ons nog te zeggen:
Let’s be the change we wish to see in the world!

(Onderaan vind je het fotoalbum. Fotografie met dank aan Shanna Hillebrand Photography)

crop1