Zakendoen in Denemarken en Zweden – Valkuil? Of een gat in de markt?

  • Datum: Donderdag 2 maart 2017, 00:00 uur tot 00:00 uur
  • Locatie: WTC Leeuwarden, Heliconweg 52, 8914 AT Leeuwarden
  • Kosten: € 195,-

Zakendoen in Zweden en in Denemarken lijkt makkelijk. De landen liggen relatief dicht bij Nederland in meerdere opzichten, zowel geografisch als cultureel. Dus hoe moeilijk kan het zijn om zaken te doen in deze landen? Er zijn niet alleen verschillen tussen Nederlanders en Zweden/Denen. Ook tussen Denemarken en Zweden bestaan er verschillen die belangrijk zijn om te weten wanneer je als Nederlandse exporteur hier zaken wilt gaan doen.

Dit WTC Business Academy programma kunt u eventueel gebruiken als voorbereiding voor de handelsmissie vanuit Noord-Nederland in juni 2017 naar Denemarken en Zweden.

Waarom naar Zweden en Denemarken

Zowel Zweden als Denemarken staan in de top 5 van belangrijkste exportbestemmingen van Nederland.  Zweden en Denemarken worden vaak gebruikt als testmarkten door Nederlandse bedrijven vanwege de vergelijkbare marktkenmerken en voorkeuren van de consumenten.

Interessante sectoren in Zweden zijn op dit moment levensmiddelen, bouwmaterialen, infrastructuur, farmaceutica en medisch materiaal. In Denemarken staan smart cities, bouw en infrastructuur, levensmiddelen en waste management op de lijst van interessante sectoren.

Beide markten zijn echter volwassen en de meeste producten/diensten zijn in principe aanwezig. Het is dan ook van groot belang om als Nederlandse exporteur met een onderscheidend product/dienst de markt te betreden.

De opzet van de course

De focus van de course ligt op het geven van achtergrond en inzicht in de Deense en Zweedse markt, het onderling uitwisselen van ervaringen, het aankaarten van problemen, netwerken, concrete tips en suggesties waar bedrijven op moeten letten bij het zakendoen in Denemarken en in Zweden. Door middel van een stappenplan wordt de ondernemer aan de hand genomen bij de voorbereiding voor het exporteren naar Zweden en Denemarken.

Wat neem je mee naar huis
Na afloop van deze dag heeft de deelnemer een duidelijk inzicht in de Deense en Zweedse markt, de marktmogelijkheden en een stappenplan te gebruiken voor export richting Zweden en/of Denemarken.

Voor meer informatie over de sprekers, het programma en de voorwaarden, ga naar de aanmeldpagina op www.wtcbusinessacademy.com.