Dutch Digital Art Fair Almere

  • Datum: Woensdag 20 april 2016, 17:00 uur tot 19:00 uur
  • Locatie: WTC Almere , P.J Oudweg 4 , Almere
  • Kosten: Gratis

Dutch Digital Art Fair Almere – DDAFA

Op 13, 14, 15 en 16 oktober as. wordt in Almere de eerste digitale kunstbeurs van Nederland georganiseerd. De 5e verdieping van het WTC Almere zal samen met andere locaties dienst doen als expositieruimte en beursterrein.

Dutch Digital Art Fair & Dutch Digital Art Museum

In de aanloop naar het event worden meerdere (educatieve) digitale kunstprojecten uitgevoerd om de bewoners van Almere kennis te laten maken met deze vorm van kunst. De Dutch Digital Art Fair Almere (DDAFA) is ook een opstap naar DDAMA, een Dutch Digital Art Museum Almere. Beide is een initiatief van Bureau voor Kunstprojekten, Almere.

Almere zonder museum, dat kan eigenlijk niet. Digital art sluit goed aan bij de  jonge bevolking van Almere. Maar is ook goed voor een ‘Smart City’, de ICT-bedrijven in Almere en de creatieve industrie. Het WTC Almere stelt in 2016 de 5e verdieping beschikbaar voor dit doel.

Het Cultuurfonds Almere heeft een projectinvestering gedaan om in eerste instantie DDAFA van de grond te krijgen. Tot eind juni as. heeft de organisatie de tijd om de financiële haalbaarheid van een digital art fair in Almere te onderzoeken. DDAFA moet een verdien- en ervaringsmodel worden voor het digital art museum.

Kennismaking met DDAFA – woensdag 20 april

Breng woensdag 20 april tussen 17.00 en 19.00 uur een bezoek aan de 5e verdieping in het WTC Almere en maak kennis met de DDAFA. Op het programma een voordracht over digital art door een van de curatoren Kees de Groot van Planet Art en uitleg over de plannen voor DDAFA en DDAMA door Christine van Stralen, van het Bureau voor Kunstprojekten in Almere. Alle belangstelling is welkom. Alle support ook.

Toegang is gratis. Liefst wel aanmelden: info@kunstprojekten.nl