Sociaal ondernemen, ook iets voor u?

  • Datum: Donderdag 19 april 2018, 15:00 uur tot 18:00 uur
  • Locatie: WTC Almere, P.J. Oudweg 4, 1314 CH Almere
  • Kosten: Gratis

Speciaal voor Flevolandse ondernemers wordt door KSO Nederland op 19 april de bijeenkomst “De waarde van sociaal ondernemen” georganiseerd.

Het bewustzijn dat niet alleen financieel rendement maar ook sociaal rendement belangrijk is, groeit. Echter het een hoeft het ander niet uit te sluiten. Daarmee groeit ook het besef dat er in Nederland meer winst is te behalen, ook maatschappelijk. Het creëren van meer maatschappelijke impact, sociaal en betekenisvol ondernemen, biedt ook in Flevoland mooie kansen.

Speciaal voor geïnteresseerde ondernemers wordt dan ook op 19 april de bijeenkomst: ‘De waarde van Sociaal Ondernemen’ georganiseerd. Een bijeenkomst over sociaal ondernemerschap, bedoeld om het Flevolands bedrijfsleven uit te dagen om samen meer maatschappelijke en sociale waarde te creëren binnen het bedrijfsbeleid. Een must waar we niet meer omheen kunnen, zeker als we kijken naar de wensen van de toekomstige generaties die zich nu al in hete arbeidsproces hebben begeven.

Samen met u, zetten wij graag stappen vooruit door kennis te delen en ons te laten inspireren met mooie praktijkvoorbeelden. Wij nodigen u van harte uit voor deze bijeenkomst.

Programma
14.45 – 15.00 uur inloop en welkomstwoord
Opening met een welkomstwoord door initiatiefnemer André Visser (KSO Nederland). Hij is tevens lid van de VBA MVO-Themakring.

15.00 – 16.45 uur workshops (45 minuten)
U kunt een keuze maken uit een 3-tal workshops.

16.45 – 17.15 uur plenair afsluiten
We sluiten de middag af met een interview met onze samenwerkingspartner Rabobank Almere, Ugur Ozcan en Gemeente Almere, Henk Meijer.

17.15 – 18.00 uur borrel, netwerken
Na afloop is er een kleine netwerkborrel om nog even na te praten. U kunt als ondernemer tijdens de borrel uw vraagstuk over sociaal ondernemen bij ons achterlaten. Onze Raad van Inspiratie gaat graag met een van deze vraagstukken aan de slag om u als ondernemer op weg te helpen.

Inhoud workshops:
Workshop 1: waarom moet een bedrijf maatschappelijk verantwoord en betrokken ondernemen (sociaal ondernemen) in de praktijk brengen en hoe?
Maak kennis met KSO Nederland en het netwerk en luister hoe u mensen meer kunt binden aan uw organisatie.

KSO Nederland is een organisatie die adviseert en faciliteert in het sociaal ondernemerschap. Door gebruik te maken van een actief netwerk van ondernemers kunt u binnen KSO Nederland aan de slag met de pijlers waarvan KSO Nederland gelooft dat zij ten grondslag liggen aan sociaal ondernemen. Hoe en waarom leggen André Visser (KSO Nederland), Eiso Frederinks (Zinnige Zaken) en Pieter van der Manden ( Rainbow Collection) u graag uit.

Workshop 2: Duurzame inzetbaarheid
Mirjam Oelen-Rijss, HR Manager van Suez neemt u mee in het praktijkvoorbeeld van Suez over hoe zij duurzame inzetbaarheid hebben vergroot door aandacht te geven aan het menselijk kapitaal binnen de organisatie.

Workshop 3: Sociaal Ondernemen – door Rabobank
Rabobank onderstreept het belang van een samenleving waarbij we zorg hebben voor elkaar en maatschappelijke waarde creëren. Vanuit het gedachtegoed van de coöperatie zijn zij al heel ver in sociaal ondernemen en nemen zij u graag mee in de visie van de bank : De Rabobank wil samen met haar klanten hun leef- en werkomgeving sterker maken. Wij zijn er in de eerste plaats om de ambities van onze klanten te helpen realiseren. Bovendien voelen wij ons medeverantwoordelijk voor de ontwikkeling van onze klanten.