Trumponomics: Kansen verzilveren in de VS?

  • Datum: Donderdag 11 mei 2017, 14:30 uur tot 19:00 uur
  • Locatie: WTC Almere, P.J. Oudweg 4, 1314 CH Almere
  • Kosten: Gratis

Speciaal voor ondernemers die internationaal willen ondernemen organiseren Rabobank Almere, Rabobank Flevoland en Rabobank Noordoostpolder-Urk op 11 mei een bijeenkomst “Trumponomics: kansen verzilveren in de VS?”.

Welke kansen biedt de huidige situatie in de VS aan Nederlandse ondernemers en wat is de invloed van het beleid van Trump op de wereldhandel.

Direct of indirect hebben we er allemaal mee te maken; Trumponomics. Het zijn onderwerpen die regelmatig het nieuws halen. Zoals het handelsbeleid van Trump “America first!”. Dit zorgt voor onzekerheid, wat zijn nu de gevolgen voor Nederland? Een goed moment dus om specialisten aan het woord te laten en ons mee te laten nemen in de belangrijkste ontwikkelingen, kansen en uitdagingen.

philip-mareyPhilip Marey

Philip Marey, Senior VS-strateeg van de Rabobank, bespreekt de gevolgen van de economische beleidsplannen van president Donald Trump. Philip gaat in op de gevolgen van Trumps economische stimuleringsmaatregelen en handelsbeleid en op de mogelijke impact voor Nederlandse ondernemers.

willem-postWillem Post

Willem Post is een Nederlandse Amerika-deskundige, historicus en publicist. Willem gaat in op het mondiale politieke speelveld en wat wij kunnen verwachten van president Trump en de mogelijke gevolgen voor de relatie met Europa en de wereldhandel.

roland-van-marlenRoland van Marlen

De derde bijdrage komt van Roland van Marlen, directeur van MCSM Services en trade associate van WTC Netherlands Alliance. Roland heeft ruime ervaring in het begeleiden van Nederlandse bedrijven in expansie naar de Amerikaanse markt en het ondersteunen van Amerikaanse bedrijven in het zakendoen in Nederland.

Erik Storteboomerik-storteboom

Erik Storteboom, relatiemanager Rabobank International Desk VS bespreekt de activiteiten van de Rabobank in de VS. Erik geeft tevens aan wat Rabobank kan betekenen voor Nederlandse ondernemers actief in de VS, hij gaat in op de do’s en don’ts, valkuilen en zakelijke cultuurverschillen. Erik werkt ruim 11 jaar in de VS voor Rabobank en begeleidt Nederlandse ondernemingen bij hun expansie op de Amerikaanse markt.

Programma

14.30 uur    Ontvangst en inloop
15:00 uur    Welkom door Ruud Buurma, directeur Bedrijven Rabobank Almere
15:10 uur    “Trumponomics” door Philip Marey, Rabobank
15:30 uur    Waarom de VS een interessante markt zal blijven door Roland van Marlen – WTC TA 15:40 uur    De ins en outs rondom de achtergronden van Trump door Willem Post
16:10 uur    Korte pauze
16:25 uur    Wat doet de International Desk in de VS door Erik Storteboom, Rabobank International Desk Manager VS
16:45 uur    Q&A en wrap up
17:00 uur    Netwerkborrel
18:30 uur    Einde

Wilt u als WTC Almere relatie ook bij deze bijeenkomst aanwezig zijn, dat kan! Meld u aan via onze website. Er zijn geen kosten verbonden aan deze bijeenkomst.