WTC Business Academy powered by WTC Leeuwarden

  • Datum: Donderdag 7 april 2016, 09:00 uur tot 18:00 uur
  • Locatie: WTC Almere, P.J. Oudweg 4, 1314 CH Almere
  • Kosten: € 395,-

Zakendoen in China: Medische Industrie en Revalidatietechniek

China is met een marktgrootte van 36 miljard Euro inmiddels de tweede markt ter wereld op het gebied van medische technologie, en zal snel de V.S. in gaan halen. Tot 2020 wordt verwacht dat de markt nog eens met ruim 20% per jaar zal groeien. Dit biedt kansen in talloze sectoren.

Zo ook in de ouderenzorg en rehabilitatietechniek. Doordat de bevolking sterk vergrijst en kinderen minder vaak bij hun (groot)ouders blijven wonen komen er meer en meer hulpbehoevende ouderen in China. Stijgende inkomens en hogere eisen met betrekking tot de kwaliteit van zorg zorgen maken dat hier grote kansen liggen voor westerse producenten van hulpmiddelen in deze markt.

Tegelijkertijd is China voor veel westerse bedrijven een lastige markt om te bedienen. Velen worstelen met het managen van distributie, cultuurverschillen, IP-bescherming, lokale markteigenschappen en felle concurrentie. China vereist daarom een aangepaste strategie en mindset om succesvol te zijn.

China oude mensen
China’s vergrijzende populatie biedt kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven

Dit programma is samen met China Launch Factory 88 samengesteld en wordt ondersteund door Healty Ageing Network (HANNN).