Het (inter)nationale netwerk

De oprichting van de World Trade Centers Organisation in 1969 was de bekroning van jarenlange inspanningen om aandacht te geven aan internationale handel. Nederland speelde hierin een actieve rol; Amsterdam én Rotterdam behoorden tot de founding members. Inmiddels telt Nederland acht WTC-vestigingen.

WTCs beschikken dus over meer dan 45 jaar kennis en ervaring. Het netwerken werd er als het ware uitgevonden. Die opgedane kennis wordt nu ook succesvol ingezet op regionaal niveau. Regio Almere, onderdeel van de metropool Amsterdam, biedt zowel nationaal als internationaal volop mogelijkheden.

In lijn met Rockefeller’s visie, zijn WTCs veel meer dan gebouwen of business clubs. Ze vormen een professionele broedplaats voor bedrijven en organisaties die gericht zijn op zowel nationaal als internationaal ondernemen. Wereldwijd vormen zij een netwerk van meer dan 300 WTCs in bijna 100 landen.

Binnen Nederland hebben de acht actieve WTCs zich ten doel gesteld samen te werken om de internationale visie te kunnen uitdragen. Dit doen ze door o.a. samen een Magazine uit te brengen over internationaal zakendoen.

Maar er is ook een gezamenlijke website waarbij u de dienstverlening van WTCs kunt vinden. Bent u op zoek naar een partner die u kan helpen te internationaliseren, uw kennis te vergroten over internationaal zakendoen of een coach die samen met u kijkt naar de mogelijkheden van internationalisering voor uw dienst en product, kijk dan eens op de website van de samenwerkende WTCs in Nederland.