Nieuws

Het WTC Almere verbindt zich aan het project ‘Als ik later groot ben’ van de gemeente Almere en het ANWB Kinderfietsenplan met als doel om de kansen van Almeerse kinderen die opgroeien in armoede te vergroten. Circa 8.000 kinderen in Almere groeien op in armoede, het hebben van een eigen fiets is voor deze groep kinderen helaas niet vanzelfsprekend. Helpt u ook mee?

Sinds 2018 is de brievenbus van ‘Als ik later groot ben’ actief in alle stadsdelen. In de brievenbus worden de toekomstdromen van alle kinderen en jongeren in Almere verzameld, met een speciale focus op kinderen die opgroeien in armoede. Dromen en vragen die in de brievenbus terecht komen worden zo snel mogelijk met aanbod in de stad verbonden. Het hebben van een eigen fiets is één van dromen die regelmatig binnenkomt bij de brievenbus. Een fiets is meer dan een vervoersmiddel. Voor kinderen is fietsen een manier om mee te doen, vrijheid te voelen en de wereld te ontdekken. Helaas is het aanschaffen van een fiets voor 1 op de 9 kinderen (en in Almere zelfs 1 op de 7 kinderen) veelal een te dure, onmogelijke uitgave.

Om die reden is de ANWB in september 2015 het Kinderfietsenplan gestart. In Nederland staan miljoenen fietsen ongebruikt in schuurtjes. Het ANWB Kinderfietsenplan geeft een fiets een tweede leven. Met dit initiatief zamelt de ANWB samen met hun leden fietsen in en knappen deze op met behulp van vrijwilligers, en (sociale) werkplaatsen.

De overdekte fietsenstalling van het WTC Almere wordt het inzamelpunt in Almere Stad van gebruikte fietsen ten behoeve van het ANWB Kinderfietsenplan. Heeft u ook een ongebruikte (kinder)fiets in uw schuurtje staan? Lever deze dan vanaf nu in bij de beheerder van de fietsenstalling. Voor jongeren is er ook veel vraag naar 28 inch fietsen. De fiets wordt bij een Almeerse sociale werkplaats nagekeken en indien nodig opgeknapt en vervolgens wordt er een kind of jongere heel blij mee gemaakt.

De coördinatoren van het project ‘Als ik later groot ben’ benaderen het WTC Almere omdat ze op zoek waren naar een centraal gelegen locatie, die goed bereikbaar is met het openbaar vervoer en met voldoende ruimte voor het tijdelijk overdekt stallen van fietsen. Een waardevolle samenwerking is van start! In december heeft een eerste actie plaatsgevonden. De Almere City FC Businessclub heeft 500 kerstpakketten en 25 nieuwe fietsen aan gezinnen gegeven die het niet zo breed hebben. De nieuwe fietsen zijn gestald in de fietsenstalling van het WTC Almere en van daaruit uitgegeven aan kinderen en jongeren.

Kijk op www.alsiklatergrootbeninalmere.nl